Klik hier voor de Corona-maatregelen binnen mijn praktijk. 

Voor de testdag ontvangt Anneke graag per e-mail een ontwikkelingsbeschrijving van uw kind tot nu toe, plus persoonlijke gegevens (naam, adres, geboortedatum, groep, school, gezinssamenstelling, hobby’s). Dit werkt als een intake. Ze kan zich dan alvast inlezen.

De testen worden afgenomen op een maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend of donderdagochtend. Kinderen krijgen hier vrij voor en veel slimme leerlingen vinden een test een welkome afwisseling in hun schoolweek. Gesprekken met ouders worden zo veel mogelijk gehouden onder schooltijd of telefonisch op een avond.

De testdag zelf begint met een korte kennismaking en uitleg over de test. De test vindt plaats in een vrolijk en huiselijk ingerichte praktijkruimte. Tijdens het afnemen van de test bent u van harte welkom om in de ontvangsthal beneden te blijven, voorzien van koffie en thee. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het centrum van Amersfoort te bezoeken (dit is op loopafstand). De test neemt ruim 2 uur in beslag. Tussendoor last Anneke een pauze in om even iets te drinken, met wat lekkers erbij. Ze vindt het belangrijk dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt.

Na de test maakt Anneke een afspraak om in de week erna de uitkomst te bespreken. Op de testdag zelf mailt zij al de IQ-score door; het uitgebreide verslag met bijlage scores wordt u voor de verslagbespreking per mail toegestuurd .


Bureau 130 is verplicht een duidelijke kopie van een document met het burgerservicenummer van iedere cliënt in de administratie op te nemen. U kunt dit bij uw eerste bezoek meenemen.